Verduurzaam de (groene) OK met re-usable medische hulpmiddelen

Verduurzaam de (groene) OK met re-usable medische hulpmiddelen

Vijftien wetenschappelijke beroepsverenigingen hebben in de Groene OK de handen ineengeslagen. Het landelijke samenwerkingsverband is in september 2020 gestart met als doel om de zorg op de OK te verduurzamen. Inmiddels zijn alle Nederlandse ziekenhuizen bekend met het duurzame initiatief. Zij hebben hun groene doelstellingen opgemaakt en proberen deze vaak op ambitieuze manieren te behalen. Endomed denkt hier graag in mee.

Het assortiment van Endomed leent zich ervoor om eenvoudig stappen te zetten in het omzetten van disposable producten naar re-usable producten op gebieden waar dat dit eenvoudig en verantwoord kan.

De belangrijkste re-usable producten van Endomed voor de Groene OK:

  1. Re-usable laryngoscoopbladen
  2. Re-usable beademingsmaskers
  3. Re-usable stylets en introducers
  4. Re-usable drukzakken
  5. Re-usable siliconen Roll-On Cuffs
  6. Re-usable siliconen Resuscitatieset baby, kind en volwassene
  7. Re-usable siliconen Beademingsballon baby, kind en volwassene
  8. Re-usable trocar systemen
  9. Algemeen chirurgisch instrumentarium
  10. Re-usable bloedleegte manchetten

Laryngoscoopbladen

Wist je dat onze re-usable laryngoscoopbladen van Heine een ecologische footprint hebben, die vijf tot zes keer kleiner is dan disposable laryngoscoopbladen? Lees hierover meer in ons artikel: “De waarheid over Heine laryngoscoop bladen samengevat in 4 belangrijke voordelen”. In dit artikel zoomen we in op zowel duurzame als economische voordelen van onze re-usable laryngoscoopbladen.

re-usable Heine laryngoscoop bladen, groene OK

VBM Medizintechnik

Naast de re-usable laryngoscoopbladen van Heine Optotechnik, hebben wij nog veel meer re-usable medische hulpmiddelen in ons assortiment, die je kunt inzetten om de OK te verduurzamen. Met name onze leverancier VBM Medizintechnik heeft een breed aanbod aan re-usables. Nieuw in 2023: Wipe Cuff, re-usable bloedleegte manchetten.

Re-usable medische hulpmiddelen VBM Medizintechnik, groene OK

Van links naar rechts: re-usable beademingsmaskers, re-usable drukzak, re-usable siliconen beademingsballon, re-usable siliconen Roll-On Cuffs, re-usable siliconen Resuscitatieset, re-usable stylet. 

Trocar systemen

Ook voor laparoscopische ingrepen op de OK biedt Endomed volledige re-usable trocar systemen aan van het merk Xion Medical. Onze product specialist Sjoukje van der Horn vertelt je er graag meer over.

Duurzaam chirurgisch instrumentarium

Op de OK, evenals de polikliniek en verpleegafdeling, wordt nog vaak gebruikgemaakt van verschillende disposable-setjes zoals een hechtsetje of een partusetje. Endomed biedt voor deze disposable instrumentarium alternatieven in de vorm re-usable hechtsetjes, re-usable partusetjes en andere re-usable instrumentarium van het merk Medicon.

Re-usable chirurgisch instrumentarium Medicon, groene ok

Wil jij ook jouw ecologische voetafdruk in de OK eenvoudig verkleinen met onze re-usable producten?

Verklein jouw voetafdruk met re-usable producten, groene ok

Wil jij als medisch specialist of zorgprofessional ook een groenere OK of zoek je een andere manier om je voetafdruk op het milieu te verkleinen? En ben je benieuwd hoe Endomed jou daarbij kan helpen? Neem dan contact op met één van onze product specialisten. Zij voorzien je graag van advies en kunnen je alles vertellen over de re-usable medische hulpmiddelen binnen ons assortiment.

Maak afspraak met product specialist

 

Bronnen: https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/magazine/2021/09/20/groene-ok-streeft-naar-co%E2%82%82-neutrale-zorg, https://degroeneok.nl/, https://degroeneok.nl/themas/circulair-gebruik-instrumentarium/, https://www.endomed.nl/nl/nieuws/post/de-waarheid-over-heine-laryngoscoop-bladen-samengevat-in-4-belangrijke-voordelen.html