Stille Imaging tafels: veel bewegingsvrijheid, een veiligere omgeving en uitstekend beeld!

Stille Imaging tafels: veel bewegingsvrijheid, een veiligere omgeving en uitstekend beeld!

Onze Zweedse partner Stille is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige imaging tafels voor de C-arm. De ImagiQ2 imaging tafel en de Medstone imaging tafels & accesoires zijn speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met de C-arm. Maar wat betekent hoogwaardig dan precies en hoe zie je die expertise terug in de dagelijkse praktijk? Dit kunnen we het beste uitleggen aan de hand van de thema’s: veiligheid, veelzijdigheid, beweging & beeldkwaliteit. 

1. Met een Stille imaging tafel kies je voor een veilige werkplek

De imaging tafels zijn goed doorlichtbaar, zelfs met de laagst mogelijke dosering straling. Dit betekent concreet dat er met een lagere dosering straling nog steeds een scherp beeld gerealiseerd wordt. Tijdens de productdemonstraties die we geven, krijgen we dat terug als feedback: “De beelden zijn veel scherper”. Hierdoor kan een ingreep beter worden uitgevoerd en wordt zowel de patiënt als de behandelafdeling minder blootgesteld aan schadelijke straling.

2. Een wijde range imagingtafels, voor verschillende specialismen

Voor veel disciplines hebben wij de juiste oplossing, zoals de vaatchirurgie (ImagiQ2 imagingtafel), traumachirurgie, radiologie, cardiologie en urologie (Medstone imagingtafel). Zoals je ziet op de afbeelding bovenaan zijn er verschillende modellen die specifiek uit te rusten zijn op de behoefte van een specialisme. De tafels zijn zowel in het lagere, als in het hogere segment prijstechnisch interessant door de combinatie van veiligheid, kwaliteit en mogelijkheden. En dat voor een aantrekkelijke prijs.

*Hierboven zie je een voorbeeld van een zeer complete tafel, met alles wat je nodig hebt voor de urologie. 

3. Vrije beweeglijkheid voor een goede beeldkwaliteit

Uniek aan de ImagiQ2 is het Free Floating tafelblad waarmee de patiënt in alle richtingen bewogen kan worden voor een goede zichtbaarheid. Bij de Medstone-serie behoort dit tot één van de vele opties. Stille imagingtafels zijn ontwikkeld voor gespecialiseerd gebruik tijdens minimaal invasieve chirurgie, daar waar precisie en hoge beeldkwaliteit kritisch zijn. De imaging tafels zijn voorzien van een volledig carbon tafelblad en kunnen optimaal benut worden met een C-boog.

De tafel in de praktijk bij pijnbestrijding toegepast

De Medstone imagingtafel die gebruikt wordt voor de pijnbestrijding en in de volksmond soms ook wel ‘pijntafel’ genoemd wordt is een ideale combinatie met de C-boog. De anesthesioloog kan de patiënt goed positioneren en heeft ook met een lage dosis straling goed beeld, bijvoorbeeld wanneer deze met een naald rondom de wervelkolom aan het werk is. Dit werkt prettiger en veiliger. Win-win.   

Onze productspecialist Joop van der Peijl voorziet je graag van alle informatie en kan helpen bij het samenstellen van je wensen & eisen bij de aanschaf van een nieuwe imagingtafel. Een proefplaatsing behoort ook zeker tot de mogelijk. Heb je interesse in meer informatie of een demonstratie?

Neem contact op met Joop