Rode Kruis Ziekenhuis zet met Rollamate Infuuspaal goede stap

Rode Kruis Ziekenhuis zet met Rollamate Infuuspaal goede stap

Rode Kruis Ziekenhuis zet met Rollamate Infuuspaal weer een goede stap richting optimale patiëntvriendelijkheid

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft onlangs, na een uitgebreide en succesvolle testperiode, gekozen voor de Rollamate infuuspaal van Endomed als nieuwe standaard in het ziekenhuis. Deze keuze past goed bij de ambitie van het Rode Kruis Ziekenhuis om een patiëntvriendelijk ziekenhuis te zijn. De infuuspaal biedt meer steun tijdens het lopen. Door het ontwerp en het materiaalgebruik zijn de infuuspalen stabieler, waardoor de patiënt eerder uit bed durft en geneigd is om sneller en meer te lopen. De patiënt loopt achter de infuuspaal als een soort rollator, in plaats van ernaast. Door het sneller mobiliseren versnelt het herstelproces van de patiënt. ​

Na de infuuspaal nu enkele maanden in gebruik te hebben, kan worden geconcludeerd dat zowel de medewerkers, als de patiënten razend enthousiast zijn over deze nieuwe infuusstandaard. Eerst werden testen gedaan op de Operatiekamer met verschillende leveranciers en daarna is het Rode Kruis Ziekenhuis samen met Endomed naar een goede oplossing voor de verpleegafdelingen gaan kijken.

De verpleegafdelingen hebben de Rollamate infuuspaal uitgebreid getest. Projectleider Michel Sjoers (teamleider MIZ), infectiepreventie, fysiotherapie en de inkoopafdeling waren nauw bij het beslisproces betrokken. De infuuspalen zijn uiteindelijk ziekenhuisbreed vervangen. Afdelingsleider verpleegafdeling G. de Bruin geeft aan: "Bij mij op de afdeling zijn de verpleegkundigen, therapeuten en zeker ook de patiënten enthousiast!" Een sterke verbetering voor het ziekenhuis en de patiënt. “Alle afdelingen die de infuuspalen in gebruik hebben, hebben zeer positief gereageerd", aldus E. Everaarts - Wolgemuth hoofd inkoop bij Het Rode Kruis Ziekenhuis.

Interesse in de Rollamate infuuspalen? Neem contact op met onze productspecialist Niels van Amerongen of download de brochure.