Hoe garandeert Endomed volledige veiligheid en kwaliteit?

Hoe garandeert Endomed volledige veiligheid en kwaliteit?

Endomed is al sinds 1999 ISO-gecertificeerd

Wij zijn heel tevreden dat we op 1 juni jl. wederom het hernieuwde EN ISO 13485:2016 certificaat hebben mogen ontvangen. Endomed is al sinds 1999 ISO-gecertificeerd en we hebben de jaarlijkse audits die nodig zijn om de certificering te behouden altijd succesvol behaald.

Het belang van de ISO-certificering voor de klanten van Endomed

Het doel van deze norm is het kunnen geven van de garantie dat alle medische hulpmiddelen op de Europese markt veilig en kwalitatief in orde zijn. Een ISO-certificering is van belang voor vele bedrijven, maar vooral als je fabrikant en leverancier bent in de markt van medische hulpmiddelen waarbij je producten dagelijks ingezet worden door medisch specialisten en het letterlijk draait om mensenlevens.

Het leveren van de hoogste kwaliteit is een continue proces

Om veiligheid en kwaliteit te garanderen, leggen we dingen vast in procedures en instructies. Dat is ook precies wat ISO 13485 vraagt. Een mankement aan een medisch hulpmiddel of binnen het bedrijfsproces is iets wat Endomed zich absoluut niet kan veroorloven en daarom hebben we een Quality Assurance Manager in dienst. Zij is continue bezig met het evalueren en verbeteren van onze processen. Het behalen en behouden van deze hoge norm van kwaliteit en veiligheid voor onze producten en processen is uiteindelijk een teamprestatie waar alle medewerkers van Endomed dagelijks mee bezig zijn. Wij blijven elkaar motiveren en uitdagen om processen steeds een beetje beter te maken en om als team zo goed mogelijk samen te werken.

Volg ons op LinkedIn